Испанката Паула Бадоса успя да подчини една от опитните тенисистки

...
 Испанката Паула Бадоса успя да подчини една от опитните тенисистки
Коментари Харесай

Ново блестящо представяне: Бадоса подчини бивша финалистка от Ролан Гарос на АО!

 

Испанката Паула Бадоса съумя да подчини една от опитните тенисистки в WTA тура- Анастасия Павлюченкова, откакто я победи в два сета(6:2, 6:3) за 1 час и 12 минути игра. Световната номер 100 реализира впечатляваща победа, след страхотна игра и прецизни удари. Тя приключи мача с общо 9 аса, като успеваемостта при извоювани точки на първи сервис е 83%(25 от 30). Основното й оръжие бе сервиса й и това донесе тази висока успеваемост. Бадоса се класира за третив кръг на Откритото състезание на Австралия, където съперничка ще бъде 22-годишната американка Аманда Анисимова. Преди това, в първия кръг, тя в профил една друга американка- Тейлър Таунзенд. 

Павлюченкова от своя страна не съумя да откри верният темп, и да успее да спре инерцията на противничката си, и по тази причина завършва нейното присъединяване тази година в АО.

Началото за съветската тенисистка не беше оптималното, от което се нуждаеше, защото позволи ранен пробив в първия сет. След куп непредизвикани неточности от страна на Павлюченкова, Бадоса се оправи ослепително и съумя да си обезпечи задоволително преимущество за себе си. Испанката съумя да пробие за повторно съперничката си, откакто я притисна до стената посредством доста качествени и прецизни удари, които я затрудняваха. Първият й сервис спомогна много за високия % непосредствено спечелни точки от началния удар, който съумя да го употребява в доста основни моменти. В дългите разигравания, 26-годишната състезателка успяваше да излезне победителка, защото ловко съумя да резервира централизация и в нито един миг да не се пречупи. Противничката й не се даде толкоз елементарно и бе близо при резултат 4:1, в един от най-дългите геймове в първата част, да върне един от пробивите, само че Бадоса не се съобщи и продължи положителното си показване на собствен сервис. И двете тенисистки направиха много непредизвикани неточности, като даже и испанската тенисистка натрупа много в края на сета, само че това не й попречи да поведе в резултата при сетовете. 

Втората част стартира доста добре и за двете, като всяка си взимаше своето подаване. Нивото на игра на Павлюченкова се вдигаше с всяка една минала точка и дуелът към този момент закупи друго измерение. Самочувствието, с което се придвижваше по корта рускинята, направи по този начин, че нейната съперничка да се затруднява. Броят на непредизвиканите неточности понижа, поради стабилната игра. Пласирането за всяка една топка от тенисистките бе на нужното равнище. Интересно е да се отбелеижи, че испанката имаше 100-процентова успеваемост при извоюваните точки на първи сервис във втория сет. При резултат 2:2 в геймовете, обаче пред нея се появиха две благоприятни условия за пробив при 15:40, като съумя да вземе втората си такава и да пробие в заключителната част от сета. Това пречупи опитната тенисистка и не съумя да се опълчи на блестящата игра на съперничката си. Първите две благоприятни условия за Бадоса да затвори дуела пристигнаха при сервис на противничката й, втората от които се оказа печеливша, с цел да си подсигурява класирането напред в шампионата. 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР